Valp

Breeders connect doglovers

Skottefederationen

Saker du bör tänka på med en ny valp

Det finns många sätt att träna din nya valp på, och den goda nyheten är att din valp definitivt vill lära sig! Innan du låter din valp få full tillgång till huset, se till att lära dem husreglerna och undvika olyckor.


Här är alla saker du behöver tänka på när du börjar träna din nya valp.


1. Instängning kan verka som en straff, men det kommer att hjälpa.


För många kan tanken på att begränsa en helt ny valp till ett visst område i huset eller en låda kännas hemskt. Att höra din valp ropa/gny kan definitivt sätta din viljestyrka på provet, men att hålla din hund i ett tillräckligt litet område kommer snabbt att lära dem att inte bryta sig ut.


Inlärningsträning är effektiv av många skäl. Din valp vill inte lindra sig på ett litet utrymme som de inte kan lämna.


Att låta sin valp vara i valphage eller låda hjälper också till att skydda din valp. Till exempel, om du inte är hemma och låter din valp få fri regeringsrätt för huset, kan de komma in i något giftigt eller fastna någonstans.


Så småningom, med korrekt träning, kommer din valp att betrakta det utrymmet som sitt eget, personliga territorium. Det kommer att vara en säker plats för dem att dra sig tillbaka till när de känner sig överväldigade eller bara vill ha lugn och ro. Du kan hitta dem ta en tupplur där efter val innan det länge, och de kanske till och med föredrar det framför dina mänskliga möbler när de letar efter en viloplats.


2. Så snart du låter din valp ta steget och ta dem utanför

När du först börjar leka med dem så snart du släpper ut dem. Innan du introducerar din valp till sin nya favoritleksak, ta dem utanför och låt dem utforska själv.

.
Använd ett kommandoord, som "kissa," "ut", eller vad som helst som fungerar för dig för att signalera till din valp att det är dags att gå ut och lindra sig själva. Även om du har en grind i din trädgård bör du börja med valpen i koppel så att de vet att det är dags att göra sina behov och inte leka.


Om du är hemma med din valp hela dagen, bör du fortfarande hålla dem i antingen en hundleksak eller i sin låda om du inte kan hålla all din uppmärksamhet på dem. Låt din valp ut varannan till två timmar för att se till att de inte sitter i sitt trånga utrymme med en full blåsan eller tarmen.


3. Belöna dem generöst

Hal några små godbitar på dig när du låter din valp utanför för att gå och göra sina behov.


När de har lyckats se till att starkt berömma och belöna dem . Din valp kommer snabbt att associera den positiva förstärkningen de får med att sköta sig, och de får idén att de ska göra om det där

4. Undvik att skrika åt dem om du hittar en olycka

Om du lämnar din valp i deras låda och du återvänder hem till en smutsig situation, motstå lusten att vara irriterad på din valp eller skrika åt dem.
lDin valp kommer inte att associera straffet med olyckan, eftersom du inte fångade dem i handlingen.


Att skrika på din valp kan faktiskt leda till motsatt effekt  - de kan börja med undergiven urinering för att bevisa att de inte är ett hot. De kan också utveckla neurotiskt beteende, som att gömma sig eller till och med äta deras bajs för att undvika straff.


5. Du kan användatidninga för att träna din valp inomhus

Om du bor i en fem våningar eller du får en valp när det fryser kallt ute kan det vara svårt att släppa ut din valp varje par timmar. Det betyder inte att du fortfarande inte kan träna din valp framgångsrikt hur man göra sina behov utanför. Lägg in tidningar eller ett tygdrag i valputrymmet som du hjälper din valp att använda som nöd toaletten. 


6. Att ge din valp i ett sömnschema kan också hjälpa

Nu kommer du inte att kunna magiskt diktera när din valp ska somna och vakna, men för att se till att din valp kan växa till en hund som kan lindra sig själv enligt ditt schema kommer du att vilja skapa en rutin för din valp.


Till exempel måste valpar urinera inom en halv minut eller så efter att de vaknar upp. Om du vill göra några saker på morgonen innan du går din valp, kanske de ska sova i sitt trånga utrymme - inte i ditt rum - så att de inte vaknar så fort du gör det.


Omvänt, många tycker om gå ut med sina valpar direkt på morgonen hjälper dem att slå slumrknappen ett dussin gånger, så du kanske vill att din valp ska sova i samma rum som du.


Det kan ta en del försök och fel, men du och din valp kommer att hitta ett spår när det gäller att lindra sig på rätt sätt. Genom att ta ut valpen vid samma tidpunkter under dagen - i början, och sedan långsamt lindra dem till fyra till sex timmar istället för varje timme - vet de när de kan förvänta sig att gå ut och sköta sina behov. Hundar trivs med strukturen, och detta kommer också att hjälpa till att stabilisera din relation med din valp. 


WEBMASTER


webmaster@skottefederationen.se


Since our start of a new webhotel (2019-08-11)

We now use a responsive multi-layout website that works for both mobile and PC.


34 948 Visitors from start untill today 2020-04-29

VISITORS STATISTICS (2020-04-29)

1. Sweden 10 409

2. Europe 21 762
3. Russia  3 712
4. Nederland  3 512
5. Germany  3 396
6. USA  2 985

7. Asia  2196

8. Ukraine 1 573

9. Denmark  844

Copyright © Skottefederationen 2019 All Rights Reserved

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera